Ekonomichef


Är du intresserad av att jobba som Ekonomichef hos Johnson Metall? Läs mer här nedan.

Vi söker Ekonomichef

Jobbeskrivning
Johnson Metall är Nordens ledande tillverkare av gjutna och bearbetade produkter i brons för industriella applikationer. Huvudkontor och produktionsenhet med ca 120 medarbetare finns i Örebro och säljkontor finns även i Norge och Danmark.

Då nuvarande ekonomichefen kommer att gå i pension under hösten söker vi nu en efterträdare.

Som ekonomichef hos Johnson Metall har du det övergripande ansvaret för både redovisning och ekonomistyrning och ansvarar för en väl fungerande ekonomiavdelning. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Johnson Metall erbjuder dig en kvalificerad och självständig tjänst samtidigt som du är en självklar del av verksamheten och arbetar nära dina kollegor. Vi söker en person som gillar att arbeta både strategiskt och verksamhetsnära. Dina uppgifter och ansvar blir exempelvis:

  • Ansvar för ekonomiavdelningen
  • Personalansvar för en ekonomiassistent
  • Ekonomiuppföljning och redovisning
  • Bokslutsprocessen (moderbolag, dotterbolag och koncern)
  • Budgetprocessen
  • Ekonomistyrning, prognoser, rapporter och nyckeltal
  • Legal rapportering och skatt
  • Kontakt med revisorer och myndigheter

Din profil

Vi söker dig som har relevant utbildning inom ekonomi från universitet eller högskola samt flera års erfarenhet från liknande arbete. Som person har du ett strategiskt och affärsmässigt mindset samtidigt som du engagerar dig i operativa uppgifter där så behövs.  Då du kommer att ha kontaktytor både internt och externt, värdesätter vi också att du är en duktig kommunikatör med hög servicemedvetenhet. Du är digitalt intresserad och ser nyttan med att effektivisera och är inte främmande för nya arbetssätt.

För att lyckas i rollen behöver du vara prestigelös och trivas när du blir involverad i stort som smått. Du är en tillgänglig och trygg person som uppskattar ordning och reda samtidigt som du värdesätter en god kontakt med dina kollegor och bidrar till att skapa en god stämning på arbetsplatsen.

Vad erbjuder vi dig?

Tio minuters promenad från Örebro C ligger Johnson Metall med både gjuteri och verkstad. Här har man sedan 1940 tillverkat produkter i brons. Du kommer till ett företag med gott renommé där folk trivs och personalomsättningen är låg.

Ansökan
Din ansökan (CV och personligt brev) skickar du in via denna länk: https://meritmind.se/karriar/ekonomichef-till-johnson-metall-i-orebro/